Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Térségi Hírek
Környezetet szépítenek, állatmenhelyet támogatnak a móri Hajléktalanok Átmeneti Szállása lakói
Nemrég  olvashattak lapunkban a móri Hajléktalanok Átmeneti Szállásának tevékenységéről.  Megemlítettem, hogy a szállón élőket is sikerült bevonniuk a környezet szebbé tételébe. Már akkor is  kíváncsi voltam, vajon hogy sikerült ez az ott dolgozóknak, és mi milyen munkákat végeztek el így?
Bővebben...
 
Egyre kevesebb az influenzaszerű megbetegedésben szenvedők száma Fejér megyében
Az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz forduló betegek aránya mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén csökkent, az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál influenzaszerű tünetekkel megjelent betegek között azonban nőtt a fiatal felnőttek aránya.
Bővebben...
 
Napelemparkot terveznek Móron
A város idei költségvetésének tervezésekor - értelemszerűen - helyi fejlesztésekről is szó volt az előterjesztett anyagban, melyről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen tárgyaltak. Ezekből szemezgettünk:
Bővebben...
 
Kevesebb az influenzás Fejér megyében, de a gyerekek körében még mindig magas a megbetegedési arány
Csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, a járvány azonban a móri óvodásokat és nevelőiket is elérte a 6. héten.
Bővebben...
 
A Vértesi Erdő Zrt. a regionális örökségturizmus fellendítéséért
A Vértesi Erdő Zrt. tevékenysége során kiemelt figyelemmel kezeli a működési területén lévő épített örökség elemeit, keresi azok megóvásának, felújításának, az erdőt járó turista számára való megnyitásának lehetőségeit.
Bővebben...
 
Szemétszedésre hívnak a Mór Térségi Erdőmentők!
2017. február 12-én (vasárnap) 9.00-14.00 óra között, gyülekező a régi szeméttelep bejárata (Motocross pálya) Gyülekező az uniós táblánál.
Bővebben...
 
2017. évi költségvetés: továbbra sem fizet helyi adót magánszemély Székesfehérváron
Soha ilyen magas nem volt Székesfehérvár költségvetésének főösszege, amely a 2017-es évben 68 milliárd forint és amelyben az összes fejlesztési kiadás 39,8 milliárd forintot tesz ki - hangsúlyozta a város polgármestere a pénteki közgyűlésen a rendelettervezet vitájában.
Bővebben...
 
A Bridgestone megduplázta tatabányai gyárának alapterületét
A gumiabroncsokat gyártó japán Bridgestone kapacitásbővítő programjának keretében kétszeresére, 147 ezer négyzetméterre bővítette tatabányai gyárának alapterületét - közölte a vállalat humánerőforrás igazgatója.
Bővebben...
 
Tata önkormányzata 146 millió forinttal támogatja a város ipari parkját
A tatai önkormányzat bruttó 146 millió forinttal támogatja a város ipari parkját működtető és fejlesztő vállalkozást - közölte az MTI-vel a polgármester.
Bővebben...
 
Kamerarendszer, díjnyertes betlehem, tűzoltóautó... - Vértessomló életéből
Majdnem napra pontosan egy esztendővel ezelőtt, a 2016-os évi közmeghallgatás központi kérdése volt Vértessomlón a közbiztonság helyzete, miután az idő tájt több betörést is elkövettek a faluban.
Bővebben...
 
Több, mint 4 milliárdból gazdálkodik Oroszlány 2017-ben
Oroszlány Képviselő-testülete február 7-i ülésén szerepel a 2017. évi városi költségvetés elfogadása. Ebben az alábbi tervszámok szerepelnek:
Bővebben...
 
Tatabánya: növekedési terveihez alakítja bérrendszerét a Bridgestone
Három év alatt akár 40%-os bérnövekedést tesz lehetővé a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. új bérrendszere, amelyet azért dolgozott ki és vezetett be a vállalat, hogy a 2020-ra négyszeresére bővülő gyártókapacitással párhuzamosan a mostani, közel 800 fős személyi állományát is a terveknek megfelelően tudja növelni.
Bővebben...
 
Hat éve történt a Vértesben: Oroszlány, 2011. január 29-én 18 óra 41 perc - videóval
2017. január 29-én lesz hat éve, hogy megmozdult a föld Oroszlány közelében és a környéken, nem kis riadalmat okozva..
Bővebben...
 
Itt létesülhet, ilyen lehet az új oroszlányi emlékhely
A város Képviselő-testülete 2017. január 24-i ülésére készült javaslat az 56-os emlékhely kialakításával kapcsolatban. Ezt az alábbiakban olvashatja:
Bővebben...
 
A tatabányai kórház 460 millió forintot fordíthat fejlesztésre
A kórházkonszolidáció részeként a tatabányai Szent Borbála Kórházban 460 millió forintos beruházás keretében fejlesztik a laboratóriumot, a sterilizálót, valamint az aneszteziológiai és az intenzív osztályt is - közölte az intézmény főigazgatója sajtótájékoztatóján.
Bővebben...
 
Mammográfiás szűrő kamion indul Fejérben
A mobil szűrőállomással érkező szakemberek ebben a hónapban három településen végeznek mammográfiás vizsgálatot.
Bővebben...
 
Nehezen járható az M7-es autópálya Fejér megyei szakasza
A rendelkezésre álló adatok alapján 2017. január 13-án az M7-es autópálya Fejér megyei szakasza - a Velencei-tó térségétől Somogy megye határáig - a délután kialakult intenzív havazás miatt nehezen járható.
Bővebben...
 
Szívünk csücske: Mór! 10+1 kérdés és válasz - Kardos Ilona
Egy magazin ilyen rovattal zárul hétről-hétre, melyből kirajzolódik a végén a megkérdezett személy esetleg egy olyan oldala, énje, amit nem ismertünk annyira. Itt is ugyanez a cél, csak a fókuszában az Ezerjó hazája, Mór áll. Fogadják szeretettel!
Bővebben...
 
"Ha fázol, vegyél el egy kabátot..." - Kisbéren is!
Nagyon hideg van. Kisbér Város Önkormányzata, a Templom (vagy Fő) téren január 10-én egy segítő pontot állított fel. A kis házikóban bárki elhelyezhet adományként meleg holmit-kabátot, sálat.
Bővebben...
 
Mozi helyén épül vásárcsarnok Tatabányán
Megkezdődött a Tatabánya központjában található Turul mozi bontása, a tíz éve üresen álló filmszínház helyén épül fel a megyeszékhely új vásárcsarnoka - mondta el a bontás helyszínén tartott sajtótájékoztatóján a polgármester.
Bővebben...
 
Zarándokhely, kilátó, delikátesz, lakások... - a Vértesi Erdő Zrt. környékbeli projektjei
Több alkalommal írtunk arról, hogy a Vértesi Erdő Zrt. jelentős szerepet tölt be a térség társadalmi életében, a műemlékvédelemben, műemlékek felújításában, programok szervezésében... Ezekkel is kapcsolatosak az alábbi hírek a társaság háza tájáról:
Bővebben...
 
Szelektív hulladékgyűjtés Móron 2017-ben - időpontok, hasznos információk!
A Móri Polgármesteri Hivatal és a Depónia Kft. közzé tette, hogy 2017-ben mikor szállítják el a szelektív hulladékot Mórról. Érdemes eszükbe, naptárukba vésni.
Bővebben...
 
Felújítják Oroszlány legnagyobb munkásszállóját
A szegedi Axill Kft. 130 millió forintért megvásárolta az oroszlányi önkormányzat ingatlankezelőjétől a Béke Szállót és 260 ágyas munkásszállást alakít ki az ingatlanban - mondta a vállalkozás ügyvezetője.
Bővebben...
 
Így is lehet: elhivatottsággal, emberséggel a móri Hajléktalanok Átmeneti Szállása lakóiért
Lelkiismeretes, hozzáértő kis csapat dolgozik a Móri Többcélú Kistérségi Társulás Hajléktalanok Átmeneti Szállásán. Így kell lennie, hisz az elmúlt évben - és már az idei év elején is - sokat tettek az ott élőkért mind a hatan. Ezt a fenntartók is elismerik:
Bővebben...
 
5 milliárd forinból gazdálkodhat Mór 2017-ben
Mór Képviselő-testülete soros ülésén tárgyalja a város 2017. évi költségvetését.
Bővebben...
 
Álláslehetőségek Móron - térségbelieknek is!
A GESTAMP Hungária Kft. - a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójaként, közel 100 ipari és gyártó vállalattal, 30.000 alkalmazottal - globális megoldásokat kínál a hegesztett és hidegen préselt karosszéria elemek tekintetében. A termelést 2000-ben indítottuk el Móron, jelenleg 600 fő dolgozik a folyamatos fejlesztéseken és új projekteken, melyek miatt további kollégákat keresünk csapatunkba.
Bővebben...
 
Véradás Móron és környékén
Februárban az alábbi helyszíneken és időpontokban várnak mindenkit sok szeretettel véradásra.
Bővebben...
 
A 2017-es oroszlányi fejlesztésekről dióhéjban
Mint minden évben, a helyi önkormányzatok működésének pénzügyi kereteit a rendelkezésükre álló források szabják meg, melyek kisebbik részét a központi költségvetésből származó támogatások, jelentős részét a saját bevételek képezik. Oroszlány saját bevételeinek kiemelkedő hányadát az iparűzési adóbevétel teszi ki.
Bővebben...
 
Ingyenesen hozzáférhetőek és kereshetőek a Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra 2011 és 2016 közötti számai
2017 február elejétől a József Attila Megyei és Városi Könyvtár Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra archívumának 2011 január 3. és 2016. december 31. közötti időszaka is digitálisan elérhetővé és teljes terjedelmében kereshetővé vált a HUNGARICANA oldalán a Nemzeti Kulturális Alapnak köszönhetően.
Bővebben...
 
Tatabányán 1,4 milliárd forinttal támogatják a Tulipános Ház felújítását
A kormány a Modern városok program keretében 1,4 milliárd forinttal támogatja az 1920-as években Tatabányán épült bányatiszti kaszinó, a Tulipános Ház felújítását - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken a leromlott állapotú épületben tartott sajtótájékoztatóján.
Bővebben...
 
1948. február közepén kezdődött Mór és a Móri Járás németségének elhurcolása...
A második világháború után a németségre a kollektív bűnbak szerepét osztották ki. A Szovjetunióban is szükség volt a munkaképes emberekre, táboraikba mintegy 35-60 ezer magyarországi németet hurcoltak el. A Magyarországról történő kitelepítés a Móri Járás településein (így Móron is) 1948. februárjában kezdődött...
Bővebben...
 
NYEREMÉNYJÁTÉK a móri Wekerle Sándor Szabadidőközpontban!
Nyerni mindenki szeret! Ezúttal a Wekerle Szabadidőközpont hirdet NYEREMÉNYJÁTÉKOT! Itt a részletek:
Bővebben...
 
A Quintessence Pálinkaversenyen is helytálltak a környei párlatok
Rekordszámú nevezést könyvelhetett el az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett idei Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny, hiszen Magyarországon eddig még soha, egyetlen pálinka és párlat megmérettetésre sem érkezett 1 318 minta. A rangos megmérettetésen környei párlatok is helytálltak.
Bővebben...
 
Terjed az influenza Fejér megyében
Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2017. január 16 és január 22. között (2017. 03. hetében) a megye területén 2488 fő, az előző hetinél 99,7%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Bővebben...
 
"Év fiatal vezetője - 2016" pályázat nagyvállalati kategória győztese: Kovács Katalin ESAB Mór!
Második alkalommal pályázhattak a 40 év alatti vezetők 2016. október végéig az "Év fiatal vezetője - 2016" díjra.
Bővebben...
 
Döntőben az oroszlányi Hunyadi
2017. január 17-én, kedden került sor az általános- és középiskolások számára szervezett vetélkedő második fordulójára - a négytagú csapatoknak ezúttal megyeszerte egy időben egy online tesztet kellett kitölteniük a helyi vagy az iskolai könyvtárban.
Bővebben...
 
Álláslehetőségek Móron - nem csak helybelieknek!
A GESTAMP Hungária Kft. - a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójaként, közel 100 ipari és gyártó vállalattal, 30.000 alkalmazottal - globális megoldásokat kínál a hegesztett és hidegen préselt karosszéria elemek tekintetében.
Bővebben...
 
Fokozott figyelem a rászorultakon Oroszlányban
Ami a napi munkát illeti, az ellátási szünetekben sem kell elhagyniuk ebben a nagy hidegben a hajléktalanszállót a rászorultaknak, s most azt sem küldik el, aki esetleg ittasan érkezik - tájékoztatott szombaton a szociális szolgálat munkájáról Baráth Domonkos intézményvezető.
Bővebben...
 
Városi Egészségügyi Program indul Székesfehérváron
Indul a Kégl György Városi Egészségügyi Program. - jelentette be Székesfehérvár polgármestere a Városházán. A program rendszerbe foglalja a prevenció, az egészségügyi alapellátás és a kórháztámogatás feladatait, azok ütemezését és pénzügyi forrásait.
Bővebben...
 
A Perczel Mór Szakgimnázium és Szakközépiskola Pályaválasztási bemutatója a 2017-2018-as tanévhez
Korábban olvashatott itt a Székesfehérvári SZC Perczel Mór Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2017-2018-as tanévben indítandó képzéseiről, valamint a nyílt napokról is beszámoltunk. Most egy újabb anyagot mutatunk meg:
Bővebben...
 
Keresztféléves képzések indulnak az oroszlányi Eötvös Loránd Szakgimnáziumban
A képzésekre bárki beiratkozhat, aki rendelkezik a szükséges előtanulmányi feltételekkel, életkortól függetlenül - tájékoztatott Molnár István, az iskola gyakorlati oktatásvezetője, aki elmondta azt is, hogy a tavalyi évtől a második szakma megszerzése szintén ingyenessé vált.
Bővebben...
 
90 év, melyből hatvannál több Kisbéren...
2017. január 4.-én délután dr. Szeiffert Ivett aljegyző asszony társaságában Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere látogatta meg Gál István tanár urat Petőfi utcai otthonában 90 éves születésnapja alkalmából.
Bővebben...
 
Ismét kevesebben mentek orvoshoz influenzára utaló panaszokkal Fejér megyében
Az év utolsó hetében kevesebben mentek el háziorvosukhoz influenza gyanús tünetekkel mint korábban. Ezúttal mindez Fejér megye egész területére igaznak mondható.
Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 102