Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nyári Zenei Estek Móron 2017-ben is! - Előadók, képek, időpontok
Sokak örömére a Lamberg-kastély Kulturális Központ 2017-ben is megrendezi a Nyári Zenei Esteket, mely idén már huszonhárom éves lesz ! Ezúttal is sokszínű programok közül válogathatunk június 25-től (vasárnap) egészen augusztus 27-ig (vasárnap).
 
A programok helyszíne: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon. (kivétel június 25., akkor Lamberg-kastély udvara)

Rossz idő esetén a régi mozi épülete, Lovarda u. 5.

A koncertek kezdési ideje
: mindig vasárnap 18.00 órakor


PROGRAM:


Június 25. 18 óra Móri Ifjúsági Fúvószenekar és a Móri Mazsorett és Moderntánc Csoport
 
http://www.minalunk.hu/leadkepek/500lead7278.jpg
 
A PRO URBE díjas Móri Ifjúsági Fúvószenekar 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megőrzése, ápolása, továbbvitele. Tevékenységükkel öregbítik városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban. A repertoár több száz műből áll, melyben megtalálhatók a német nemzetiségi darabokon kívül a zeneirodalom klasszikus és modern művei is.

Karmester és művészeti vezető: Acsai Sándor
 
 
Móri Mazsorett- és Moderntánccsoport fényképe.

A Móri Mazsorett és Moderntánc Csoport 2015. novemberében alakult táncolni vágyó fiatalokból. Mára 26 fős létszámmal táncolnak, amely 2 mazsorett csoportból áll. Haladó mazsorett csoportjuk idén áprilisban megméretette tudását első versenyükön, ahol ezüst minősítést értek el. A táncosok előszeretettel dolgoznak együtt a Móri Ifjúsági Fúvószenekarral.
 
 
 
http://www.pyrgos.hu/images/Pyrgos/www.pyrgos.hu_Pyrgos_Gorog_Produkcio.jpg
 
Július 2. 18 óra Pyrgos Görög Zenekar Néptánc Együttes
Görög show és Táncház


A zenés műsorukkal felelevenítik a görög tájak szépségét, a mediterrán hangulatot, s a bouzouki felejthetetlen hangjával szórakoztatják a hallgatóságot. Régi, hagyományos görög népzenét játszanak. Produkciójuk színes eleme a tányértörés bemutatása férfi szólótánccal. A Pyrgos Görög táncház a görögök és a görög nép kultúráját, zenéjét és táncait kedvelő nagyközönségének a találkozási helye. A bouzouki különleges muzsikájára az érdeklődők együtt táncolhatják a "Zorba, a Görög" és sok más hagyományos görög körtáncot.
 
 
 
Július 9. 18 óra Ezerjó Nyugdíjasklub Énekkara, Ezerjó Harmonika Együttes, Móri Vegyeskar
 
http://www.provertes.hu/images/cikk_kepek/vegyeskar_mor.jpg
 
Az Ezerjó Nyugdíjas Egyesületben több művészeti csoport tevékenykedik. E program keretében az ezüst minősítésű német dalkört hallhatják Greskó Gáborné vezetésével, majd a Gróf Gáborné által alapított öt tagú harmonika együttes hangulatos műsorát élvezheti a közönség.
A Móri Vegyeskar több, mint 40 éve működő, 7 minősüléssel bíró felnőtt kórus. Kiváló külföldi és belföldi kapcsolatokkal rendelkezik, szerepléseikkel gazdagítják városunk rendezvényeit. Az énekkar létrehozta a Pro Musica - Pro Cultura Egyesületet, mely működésük hátterét biztosítja. Kiemelt támogatóik: Mór Város Önkormányzata, Városi Közművelődési Közalapítvány és a Lamberg-kastély Kulturális Központ.
 
 
 
Július 16. 18 óra Szeder Sanzon
 
http://felvidek.ma/wp-content/uploads/2017/03/szeder.jpg
 
Hosszú évekig futott Szeder Szabó Szilvia nagy sikerű produkciója, a Melodisztik, melyben gitárkísérettel adta elő a francia sanzonok világának legszebb darabjait. Ez a műsor újult meg 2016-ban Szeder Sanzon címen. A gitár kíséretet felváltotta Kéméndi Tamás harmonika művész, így téve még autentikusabbá a dalok hangzását. A repertoár igen széles, a klasszikus daraboktól egészen napjaink legnépszerűbb francia sanzonjaiig minden megtalálható benne. A harmonika kíséreten túl Szeder személyisége, játékos humora, könnyeden vidám előadásmódja teszi még izgalmasabbá a produkciót.
 
 
 
Július 23. 18 óra Horváth Elemér ?Emi? és Horváth Péter

"Emi" a hegedűművész és tanári diplomáját 2011-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kapta. A klasszikus zene mellett az igényes, "könnyebb" műfaj irányzataival is ismerkedik. A filmzene, a szalonzene és a világzene világában kutatja azokat a stílusbeli különlegességeket, amelyekkel a komolyzenén keresztül még nem találkozott. 2003 óta több színházban dolgozik, többek között Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban és a veszprémi Petőfi Színházban.
Testvérével Horváth Péterrel, aki gordonka- és zongoraművész, rendszeresen koncertezik itthon és külföldön. Repertoárjuk nagyon színes, mivel komolyzenét, filmzenét, szalonzenét, operettet, musicalt és magyar nótákat is játszanak.


Július 30. 18 óra Vodku fiai "Cseh Tamás"
 
http://www.szabadter.hu/images/stories/2013/vodku_web.jpg
 
"2010 hideg telén összeültünk egy pesti kocsmában, kézbe vettük a gitárt, a bogot és a hegedűt, és Cseh Tamás dalait énekeltük. Megszólalt a Budapest, a Krakkói vonat, a Műcsarnok, a Hatvanas évek, és tucatnyi más felejthetetlen dal. Sokan összegyűltünk, a tizenévestől a nyugdíjas korúig mindenféle emberek ültek a székeken, a földön vagy álltak a fal mellett. Körülnéztünk, és azt láttuk, hogy a szemekből eltűnt a korkülönbség, és furcsa szeretem-színe lett mindenkinek. Jó volt elmerülni ebben a másik valóságban, és reggel, kabátban ébredve az ágyon még ott csengett a fülünkben, hogy talán volt egy-két este..."
 
 
 
Augusztus 6. 18 óra Folk on 45
 
Folk on 45 fényképe.
 
Az akusztikus duó zenei koncepciója a magyar népzene és az igényes pop-rock zene azonos hangulatú és harmóniájú, egyfajta különleges, izgalmas keveredése. Természetesen a saját zenei ötleteikkel, témáikkal alkotnak egy sajátos fúziót. Repertoárjuk egy részét ezek az érdekes mixek töltik meg, másik részét saját népdalfeldolgozások alkotják. A dalok a közönség számára (még ha először hallják is) teljesen ismerősnek hatnak, mivel a népdalok és az ismerősen csengő, helyenként felúszó pop-rock zenei témák már évekkel ezelőtt beültek a fülekbe, és minden korosztálynak kellemes élményt nyújtanak.
A duó tagjai: Trager Lili, ének (ex Balkán Fanatik, ex Niburta) Szőllősi Lajos gitár (ex Balkán Fanatik, ex Superbutt)
 
 
 
Augusztus 13. 18 óra Orfeum Vándorszínpad - operettek és musicalek
 
http://vaskarika.hu/images/gallery/a/b/2/ab23d531.jpg
 
 
A temperamentumos, fülbemászó zene és a fütyörészhető dallamok a mindennapok gondját feledtető estére invitálják a nagyérdeműt. A szemkápráztató jelmezekben fellépő sztárok előadásában a hagyományos operett és musical világa elevenedik meg a színpadon.
Láthatják Birinyi Mónikát, az Orfeum Vándorszínpad szubrettjét, aki bájával és csodás hangjával ellágyítja a közönség szívét, amikor elhangzanak az ismerős dallamok
Színpadra lép Bálint Csaba, aki magával ragadó tenorjával, vitathatatlan átéléssel hódol a női nemnek. Ö az, aki nemcsak aktív szereplője, hanem egyben az Orfeum Vándorszínpad megálmodója, amely Magyarországon és külföldön is méltán elismert társulat.
 
 
 
Augusztus 20. 18 óra Kákics együttes
 
 
http://www.minalunk.hu/leadkepek/500lead23815.jpg
 
A Kákics népzenei együttest 1997-ben székesfehérvári fiatalok alapították és mára már rendszeresen koncertező és táncházazó zenekarként tarthatják számon a magyar népzene kedvelői. A dalokat általában a gyűjtési területükön ismert hangszerekkel kísérik, amelyek között előszeretettel használnak régi magyar paraszti hangszereket is. A pásztorok bőrdudája, a dél-alföldi tekerőlant, a citera, a moldvai tilinka, kaval és sültü vagy a hazánkban élő délszlávoktól átvett tambura mind illeszkednek abba a zenekar által képviselt színes kaleidoszkópba, amelynek alapját a hegedű, brácsa, bőgő együttes hangzása határozza meg. Repertoárjuk is ennek köszönhetően sokszínű, melyben a dunántúli és moldvai zenék mellett palóc, rábaközi, gyimesi, székelyföldi, csallóközi, és dél-alföldi dallamok is helyet kapnak.
 
 
 
 
Augusztus 27. 18 óra Brassdance - Brass Show
 
 
https://www.szatmar.ro/files/pub/2015/Kocsis/ulti_1.jpg
 
A zenekar tagjai valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola pécsi tagozatán végezték tanulmányaikat. Repertoárjuk öt évszázad muzsikájából merít. Reneszánsz és barokk művekkel, klasszikus, romantikus, valamint kortárs szerzők és rézfúvósok standard darabjaival koncerttermekben, templomokban, kastélyokban szerepelnek. A számos sikeres hazai hangverseny mellett többször turnéztak Ausztriában, Németországban és Szlovákiában.
A koncerttermi, komolyzenei programokat jazzfeldolgozások, regtime-ok, filmzenerészletek színesítik. Az együttes sokoldalúsága nemzetközi viszonylatban is egyedülálló.


forrás:Lamberg-kastély